Имунна система-нашата защита

Публикувано от vision на

Премахването на срив в имунната система е възможно. Но преди да се пристъпи към нормализация на нейната работа е необходимо да се помогне на организма да се възстанови, т.е. той трябва да се очисти, да се изведат всички токсини и шлаки. Очистването на организма и възстановяването на имунитета са в постоянна връзка, не могат едно без друго. Ще се спрем подробно на това. Ако сте подложени на хронична умора, често имате лошо настроение, мъчи ви главоболие, понижава се паметта, периодично ви болят ставите,ако не пропускате нито една епидемия от грип, имате хранителна алергия, наднормено тегло, повяхнала кожа, понижен тонус, значи е време да се заемете с детоксикация, т.е. очистване на организма.

Проблемите с детоксикацията на човека и околната среда са глобални и обхващат целия свят. Химическата интоксикация е възникнала с началото на индустриализацията. Тя съществува през цялата история на съществуване на човешката цивилизация. Огромно количество токсични вещества се използват в различни производства, съдържат се в промишлени химикали, селскостопански продукти, хранителни продукти, средства за лична хигиена, даже в лекарствени препарати. Токсичните вещества нанасят вреда на човека и околната среда. Детоксикация се прави във всички направления на медицината.

Детоксикацията е извеждане на вредните и отровни вещества, така наречените токсични вещества от организма. И храната, която поемаме ежедневно съдържа в една или друга степен токсини,и водата и въздухът, а ако прибавим и лекарствата, които приемаме често без да мислим, може да си представите в какво състояние се намира нашият организъм. Разбира се, организмът на човека има естествена система, която изпълнява функцията на очистване и вие я знаете. Това е системата на дихателните пътища, храносмилателната, отделителната с-ма и известния рефлекс на повръщане – най-бързият отклик на организма при отравяне с токсични вещества. Детоксикацията играе важна роля в живота на човека. Тя е сложен механизъм, в който черният дроб е основен орган за очистване, но и главен сборен пункт за натрупване на всички отрови. Такива вещества в организма има в мастната тъкан.

Червата също са призвани да играят важна роля в очистването на организма. Именно там се отлагат вредните вещества, постепенно ги затлачват, именно там се появява вредна флора и фауна. Отлагането на токсични вещества може да предизвика влошено възприятие на действителността, умора.Детоксикацията възстановява нормалното функциониране на организма. Най-ефективна е тази детоксикация, която използва природни механизми за извеждане на токсините. А какво е това? Да го наречем “естествена детоксикация”.Това е детоксикацията с помощта на физическо натоварване, бързо ходене или бягане, защото те стимулират кръвообръщението и потенето, престоят в сауна, приемането на големи количества плодове и зеленчуци, употреба на висококачествено растително масло и разбира се, достатъчно количество течности – до 2,5 л. в денонощие. Известно е, че при недостатъчно внимание в стомашно-чревния тракт с голямото количество храна попадат патогенни микроби, вируси, паразити, които предизвикват нарушение на тази система. Според големината на интоксикацията, на която са подложени хората, а именно химизирани храни, алкохол, тютюнопушене, хронически заболявания, настъпва пренапрежение на очистителната система на организма. И най-често ние сами сме си виновни за замърсяването с токсини и сами се разболяваме.

Процесът на храносмилане започва в устната кухина. Ние вечно бързаме, не дъвчем добре и преглъщаме бързо храната – това е първата причина за нарушение работата на стомашно-чревния тракт. Почти всеки има болни зъби – скрити огнища на инфекции, които може да се отразят на дробовете или сливиците. Не може да се лекуват белите дробове, или стомаха , или друг вътрешен орган, преди да се избавим от тези патогенни залежи, които постоянно отравят нашия организъм. Почти всеки има проблем със затлъстяване на коремната област. Не умеем да се грижим за нея, не привикваме децата да се хранят правилно, забравяме, че ни е нужна много вода.Неправилното хранене, неправилният начин на живот, именно те водят до замърсяване на организма.Различаваме различни стадии интоксикация. Токсините преминават в лимфата. И какво се получава? Настъпва умора, претоварване на бъбреците и черния дроб. Токсините започват да дразнят главния мозък, появява се раздразнителност, главоболие, чести простуди, възпалителни процеси. Концентрацията на токсините нараства, започват различни алергични реакции и ако човекът не измени своето поведение, организмът включва механизъм за консервация на токсините, системата реагира на имунен стрес, растежът на клетката престава да се контролира и критично възниква риск от онкологични заболявания. Т.е. ако има постоянно пренапрежение на системата за очистка , човек непременно заболява.Детоксикацията е нужна не само на тези, които вече са придобили някакво заболяване, но и на здравите хора. Защо? Ще разбереш в следващия пост!

Категории: zdrave

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial