Защо е нужен детокса?

Публикувано от vision на

Детоксикацията е нужна не само на тези, които вече са придобили някакво заболяване, но и на здравите хора. Защо?!

Защото липсата на двигателни натоварвания и излишно претоварване на стомашно-чревната система са основния проблем от който страда половината население на земното кълбо. Интоксикация възниква всеки път, когато човек употребява хранителни вещества в количество по-голямо от това, което му е необходимо и което организмът може да преработи и изведе шлаките.

Ако искате да се приведете в ред, да възстановите вътрешното си състояние, трябва да запомните, че  детоксикацията не е еднократна, временна мярка, а непрестанен процес на грижа за себе си. Този процес трябва да става с рационално и балансирано хранене, физически упражнения и прием на витамини и минерали с насочено имуноукрепващо и очистващо действие.  Ключов период за детоксикация, времето когато трябва да се поддържа ефективно очистващия механизъм е през пролетта и есента. А най-ефективен е лятото.

Яжте много плодове, зеленчуци, пийте сокове, използвайте билкови чайове. Що се отнася до зимния период, особено след новогодишните празници, е полезна т.н. Японската диета – в продължение на една седмица активно яжте ориз, варени на пара зеленчуци, бульони, соеви продукти, смокини – те са много полезни за изчистване. Вани, сауни, масаж също не са противопоказни. Наслаждавайте се и се очиствайте. Днес съществуват определен набор от изисквания, които трябва да удовлетворяват съвременните средства, използвани за имунокорекция. Основни изисквания са: меко, регулиращо действие, голям набор от биологични ефекти, природен(растителен) характер, елементарен начин за приемане – през стомашно-чревния тракт.  Всички тези изискания удовлетворява биологично активната добавка към храната БАД – Детокс.

Категории: zdrave

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial