Политика за защита на личните данни

Политика за защита на личните данни

Vizionzazdrave декларира, че предоставените от потребителя лични данни ще бъдат използвани единствено за целите на доставка и получаване на важни електронни съобщения, свързани с дейността на Търговеца. Тези лични данни няма да бъдат предоставяни на трети лица (изключение – куриерските фирми), за каквито и да било цели. Vizionzazdrave носи отговорност пред закона за използване на личната информация на своите клиенти.

Предоставяйки вашите лични данни, вие се съгласявате и одобрявате тяхната доставка, обработка, използване и разкриване, както е описано в тази Политика.

Какъв вид лична информация събираме?

Ние събираме лични данни за идентификация, предоставени от Вас и представящи Ви като физическо лице. Това става след като сте се съгласили с Общите условия за използване на уеб страницата, в които е описано и използването на личните данни. Събраните лични данни включват:

  • име
  • адрес
  • телефонен номер
  • имейл адрес
  • ЕГН (в случай, че поискате издаване на фактура)

Вие ни предоставяте личните данни, както следва:

  • чрез регистрация в уеб страницата на VISIONZAZDRAVE
  • като поръчате продукт като нерегистриран потребител
  • като поръчате продукт по телефона

Личната информация, която използвате за коментари и/или харесвания на публикации в уеб сайта на VISIONZAZDRAVE, е публична и видима и за други потребители. Може да се чете, използва и събира от тях. Вие носите отговорност за личната информация, която предоставяте в такива случаи.

Как използваме вашите лични данни?

Предоставяйки вашите лични данни, вие се съгласявате, че можем да използваме информацията за:

  • доставка на продукти, поръчани от уеб страницата до вашия личен адрес или куриерски офис
  • връщане на закупени продукти, ако решите да върнете продукт, съгласно условията, описани в Общите условия за използване на уеб сайта
  • отговаряйки на вашите запитвания
  • предоставяне на информация за нашите нови продукти и услуги
  • предоставяне на информация за промоции
  • подобряване на нашите услуги
  • административни и счетоводни цели

Как защитаваме вашите лични данни?

VISIONZAZDRAVE предприема подходящи организационни и технически мерки за защита на Вашите лични данни, съгласно Закона за защита на личните данни.

Личните данни на потребителите се съхраняват на сървър, достъпът до който се осъществява чрез SSL сертификат с автентикатор Geotrust.

Разкриване на лична информация на трети страни

Ние предоставяме Вашата лична информация на договорни партньори (куриерски фирми) за извършване на дейности, за които сте се съгласили чрез поръчка на продукти от уеб страницата на VISIONZAZDRAVE или по телефона.

Ние изискваме от всички договорни партньори да обработват лични данни в съответствие със законодателството. В споразуменията с нашите партньори включваме клаузи за защита на личните данни.

Разкриване на лични данни в конкретни случаи

Може да се изисква по закон, при съдебни спорове и/или по искане на обществени и правителствени органи в или извън държавата ви на пребиваване, VISIONZAZDRAVE да разкрие вашите лични данни. Възможно е разкриване на информация, ако за целите на националната сигурност, правоприлагането или за други проблеми от обществено значение, такова разкриване е необходимо или целесъобразно.

Възможно е разкриване на информация, ако такова разкриване е необходимо за прилагане на нашите правила и условия или за защита на нашите дейности или потребители.

Използване на бисквитки

Уеб страницата VISIONZAZDRAVE използва технология, наречена „бисквитки“. „Бисквитката“ е малък текстов файл, съхраняван на вашия твърд диск или сървър. „Бисквитките“ позволяват на нашия уеб сайт да провери кой сте – дали сте регистриран потребител, нерегистриран клиент или коментатор. Те също така може да ви попречат да въведете паролата си повече от веднъж, когато търсите в нашата уеб страница.

Ваш избор е да приемете бисквитките или не. Повечето браузъри в мрежата автоматично приемат бисквитки, но можете да промените настройките на браузъра си, за да изтриете бисквитките или да получите предупреждение, преди бисквитката да бъде запазена, ако предпочитате. Моля, вижте инструкциите за вашия интернет браузър или менюто Помощ, за да научите повече за тази функция и да посочите предпочитанията си за бисквитки.

Ако решите да откажете бисквитките, може да не сте в състояние да използвате напълно функциите на нашия уеб сайт или на другите сайтове, които посещавате.

Срок за съхранение на Вашите лични данни

VISIONZAZDRAVE съхранява Вашите лични данни за период, необходим за изпълнение на целите, изброени в настоящата Политика за защита на личните данни, но не по-дълъг от 10 години. По-дълъг срок на съхранение на данните е възможен само съгласно изискванията на законодателството.

Достъп до вашите лични данни

Можете да проверите точността, пълнотата и уместността на вашите лични данни, като въведете своя профил. Можете да промените личните си данни в профила си, когато пожелаете. За да изтриете вашия профил, трябва да ни информирате, като използвате някоя от контактните форми, дадени на уеб страницата. Ако използвате уеб страницата като нерегистриран потребител и желаете личните ви данни да бъдат изтрити или актуализирани, вие също трябва да ни информирате, като използвате някоя от формите за контакт, дадени на уеб страницата.

Връзка с други уеб сайтове

Понякога нашият уеб сайт може да предоставя връзки или пренасочвания към уеб сайтове на трети страни. Тази Политика за защита на личните данни не е приложима за такива уеб сайтове. Ако изберете да влезете в сайт чрез връзка, тогава се съгласявате, че не можем да носим отговорност за такива уеб сайтове и не можем да преглеждаме, одобряваме или носим отговорност, пряко или косвено, за:

  • как тези уеб сайтове използват вашите лични данни;
  • съдържание на тези уеб сайтове;
  • в полза на трети страни от тези уеб сайтове.

Моля, проверете Политиката за защита на личните данни, публикувана на всеки уеб сайт, който въвеждате, преди да предоставите каквито и да било лични данни.

Открити от Вас нередности по отношение на Вашите лични данни

Ако имате съмнения, че вашите лични данни не се събират, обработват или съхраняват съгласно законовите изисквания, можете да изпратите доклад до Комисията за защита на личните данни https://www.cpdp.bg/ или да заведете делото в съда.

Промени в Политиката за защита на личните данни на VISIONZAZDRAVE

Възможно е да актуализираме нашата Политика за защита на личните данни. В случай на промяна на настоящата Политика, на нашата уеб страница се публикува съобщение, заедно с актуализираната Политика за защита на личните данни.

Настоящата Политика е в сила и е приложима за трети лица от 20 декември 2021 г.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial