Нисък или свърх имунитет?

Публикувано от vision на

Когато имунитета ни работи правилно, ние дори не забелязваме. Но когато има недостатъчна или прекалено активна имунна система, има по-голям риск от развитие на инфекции и други здравословни проблеми.

Но първо – какво всъщност представлява имунната система?

Имунната система е интерактивна мрежа от органи и клетки, които предпазват тялото от вируси и бактерии. Имунната система работи, за да неутрализира и премахва патогени като бактерии, вируси, паразити или гъбички, които навлизат в организма.

Тогава, когато работата на нашата имунна система се затрудни, ние сме изправени пред болести. Неактивността на имунната система води до тежки инфекции и тумори на имунната недостатъчност, докато свръхактивността води до алергични и автоимунни заболявания.

Удивителното нещо за имунната система е, че тя постоянно се адаптира и учи, така че тялото може да се бори срещу бактерии или вируси, които се променят във времето.

Има две части на имунната система – нашата вродена имунна система работи като обща защита срещу патогени и адаптивната имунна система, която е насочена към много специфични патогени, с които тялото вече има контакт. Тези две имунни системи се допълват взаимно във всяка реакция към патоген или вредно вещество.

Преди да научите точно как да стимулирате имунната си система, първо разберете, че повечето имунни заболявания са резултат или от прекомерен имунен отговор, или от автоимунна атака.

Нарушенията на имунната система включват:

Алергии и астма

Алергиите са имунно-медииран възпалителен отговор на нормално безвредни вещества от околната среда, известни като алергени, което води до едно или повече алергични заболявания като астма, алергичен ринит, атопичен дерматит и хранителни алергии.

Болести на имунната недостатъчност

Имунната недостатъчност е, когато на имунната система липсва една или повече от нейните части и тя реагира твърде бавно на заплаха. Болестите на имунната недостатъчност могат да бъдат причинени от лекарства или заболявания или може да са генетично разстройство, което се нарича първичен имунен дефицит.

Автоимунни заболявания

Автоимунните заболявания карат имунната ви система да атакува клетките и тъканите на вашето тяло в отговор на неизвестно задействане. Автоимунните заболявания са регистрирали тревожно увеличение в световен мащаб след края на Втората световна война, с повече от 80 автоимунни заболявания и увеличаване на честотата и разпространението на тези състояния.

Предлагаме ти да опиташ високо ефективни продукти, които ще ти помогнат да се справиш с нежеланите реакции на организма. Виж програмата тук

 

Категории: zdrave

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial