Ползи от истинския ябълков оцет

Публикувано от vision на

„Като последица от липсата на натурално, здравословно и балансирано хранене милиони хора по света страдат от различни форми на субклинично недохранване”. Какво означава това като физическо усещане ? Такива хора често са уморени, раздразнителни, липсва им енергия, чувстват се полуболни. Темите за болести и различни оплаквания са предмет на ежедневните им разговори. Тези разговори обикновено са на чаша кафе и с цигара в ръка – най–често използваните стимуланти, за да си осигурим временно бодрост и енергия.

Всъщност на нивото на нашето тяло тези усещания са признаци за недостиг на основни хранителни градивни елементи като витамини и минерали, ензими и други. Храненето ни зависи от търговското предлагане, но тук е важен нашият избор. Суровите плодове и зеленчуци /и то в големи количества/ са източникът на много от необходимите ни естествени витамини и ензими. Ябълките са плод, който съдържа множество витамини, ензими и минерали. Важен минерал за нашето съществуване, развитие и регенериране e калият, който се съдържа в тях. Недостигът на калий причинява болки в костите и мускулите, гърба, замаяност при изправяне или навеждане, артрит и болки в ставите, намалена подвижност, умора, неравномерен пулс, аритмия, повишено кръвно налягане, болест на сърцето и кръвообращението, кожни проблеми, проблеми с кожата на косата и косата /суха и безжизнена/, сърбеж в очите, увисване на клепачите, подуване на стомаха, загуба на умствена пъргавина, объркване, безпокойство и нетърпимост. Тези и още признаци цитира Пол Брег като резултат от неправилния ни хранителен баланс. Можем да подсилим приема на калий като изберем ползването в ежедневието ни на ябълков оцет. Този истински продукт на природата запазва качествата на ябълчния плод и ни предлага възможност да се чувстваме здрави и енергични. Ябълков натурален оцет можете да си направите дори вкъщи:

Той има много широко приложение за поддържане на здравето и младостта. Ябълковият оцет е много силно детоксикиращо средство. Той е съставка от по-широка програма за пълно пречистване и възстановяване. Чрез балансирано хранене и използването на естествени храни и растителни хранителни добавки можем да се чувстваме и изглеждаме млади, да имаме енергия и здраве, да сме в най-добра физическа и ментална форма. Никога не е късно да постигнем отлично здраве!

Тук ще цитирам само едно приложение на ябълковия оцет – за поддържане на кожата, като илюстрация за неговите „вълшебни” свойства.

Подмладяване на кожата с лосион от ябълков оцет!

Кожата се състои от микроскопични плоски люспи, които постепенно се лющят и така откриват новата кожа. При много хора тези мъртви външни люспи не се отделят лесно и така забавят растежа на новите. Това състояние е познато като „старчески вид”.

Всеки може да използва лосион от ябълков оцет с удивителен резултат! Най-напред се измива кожата с топла вода без сапун. След това се прави компрес на лицето за 3 минути, с кърпа натопена в гореща вода. След това тя се маха и се заменя с компрес с оцетна вода /1 супена лъжица оцет в чаша вода/ и отгоре са поставя пак кърпата натопена в гореща вода. Оставя се да действа 10 минути или по-дълго, като в това време сте в хоризонтална положение и краката са вдигнати, което подобрява кръвообращението към лицето. След сваляне на двете кърпи, лицето се разтрива с груба кърпа. Така се отстраняват стотиците стари, сухи кожни люспи, омекотени от ябълковия лосион. Ако това се прави всяка седмица, кожата ще изглежда по-млада и обновена.

В книгата на Пол и Патриша Брег „Ябълковият оцет – чудодейно здравословно средство” ще намерите дълъг списък от ползи при вътрешна и външна употреба, което сигурно ще Ви убеди да въведете в кухнята си този натурален продукт.

Категории: Uncategorized

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial