10 знака, че имате нужда от детоксикация

Публикувано от vision на

Запек – прекалено рядкото ходене до тоалетна може да е знак, че нещо не е наред с храносмилателната ви система. А ако вече сте пробвали да увеличите дневния си прием на фибри и това не е дало резултат, вероятно имате нужда от детоксикация. Започнете с разтоварваща диета – така хем ще пречистите дебелото си черво и храносмилателния си тракт и хем ще подобрите работата на храносмилателната ви система.

Честа умора/липса на енергия – Често се опитвате да компенсирате липсата на енергия със стимуланти като кофеин и таурин? А знаете ли, че тези напитки влошават вашето състояние в дългосрочен план? След консумацията им бързо следва спад на енергията и отново сте изтощени. Освен това те натоварват черния дроб. Най-добре се замислете каква точно е причината за умората ви, преди да се опитвате да й противодействате. Вероятно просто имате нужда от детоксикация. А след това отново ще се радвате на жизненост и енергичност.

Слаба памет/трудна концентрация – Важно е да се вслушвате в сигналите на тялото си. Честите проблеми с паметта и концентрацията са ясен знак, че имате нужда от детоксикация. Пречистите се от всички токсини, тежки метали и бактерии в организма ви и ще се изненадате колко добре ще повлияе това на мозъчната ви дейност. Детоксикацията ще накара мозъка ви да работи с пълна пара – ще се радвате на по-добра памет и концентрация.

Депресия – начинът, по който се чувствате, пряко зависи от това дали снабдявате тялото си с доброкачествена храна. Затова ако сте в депресия, веднага се замислете дали не консумирате лоша, или дори токсична храна. Имайте предвид, че тялото ви няма да може да усвои всички полезни вещества от хубавата храна, ако е задръстено от токсини. Затова една детоксикация може да ви помогне да се пречистите от негативните емоции и стрес. Разбира се, важно е да правите разлика между това да сте без настроение и клиничната депресия. При втория случай се консултирайте с лекар.

Наднормено тегло/проблем с отслабването – често се борите с килограмите и всеки път опитите са без резултат? Значи в тялото ви има много токсини. А организмът не може да усвоява пълноценно всички полезни вещества от храните, когато е задръстен от отпадни продукти.

Безсъние – прекаленото количество токсини може да наруши естествените цикли в организма ви, включително и съня. Когато спите тялото, ви освобождава мелатонин, но понякога токсините могат да засегнат тази функция. Ако се събуждате по-късно от обичайното или често се нуждаете от повече сън – това са признаци, че ви трябва детоксикация.

Сексуална дисфункция – половите ви органи са като останалите органи от тялото ви – не функционират добре, ако има натрупани токсини. Не си мислете, че намаленото сексуално желание и активност са заради напредването на възрастта – просто имате нужда от детоксикация. Много хора, които са завършили такава програма, съобщават за по-силно либидо и по-голяма активност.

Необяснимо главоболие – понякога причината за главоболие е очевидна – заради напрегнат ден или пък заради шум. А ако често ви боли глава, без видима причина, това е знак, че тялото Ви е затлачено от токсини и имате нужда от детоксикация. Имайте предвид обаче, че по време на такава програма, главоболието ви може да се усили. Важното е, че накрая то ще изчезне или поне ще намалее значително.

Необяснима болка/скованост – чувствате ли се схванати, без видима причина, когато се събуждате сутрин? Това се дължи на натрупването на токсини в организма ви и възпаленията, които те могат да причинят. В този случай, една пречистваща програма е идеалното ви решение.

Кожни проблеми/алергични реакции – когато имате токсини в организма, това се отразява веднага на кожата. Най-добрият начин да се справите с този проблем е с детоксикация. Тя първо открива източника на проблема и след това изчиства тялото ви от токсини, които могат да доведат до обриви, алергични реакции, както и до кихане, кашлица и астматични състояния.

 

 

Категории: zdrave

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial